Ново разписание на БДЖ възпрепятства хората да ходят на работа

Булфото (Архив)
share

Граждани от Плачковци организираха подписка срещу промяна на разписанието на удобен влак. Те обвиняват институциите, че не обръщат внимание на проблема.

В писмо до Novini.bg местните разказа, че според новото разписание на БДЖ, което влиза в сила на 11 декември 2016 г., часът на тръгване на влак №40104, движещ се по направление Стара Загора – Горна Оряховица, е изместен с близо 120 минути по-рано. Това създава сериозен проблем на пътуващите и работещите в този район. Към момента инициативна група на пътуващите между Плачковци и Горна Оряховица е събрала над 100 подписа от граждани и е изпратила призив към управителя на БДЖ Пътнически превози Димитър Костадинов, областния управител на Габрово Николай Сираков, кмета на Община Дряново инж. Мирослав Семов и Дончо Захариев кмет на Община Трявна.

Ето какво пише в писмото:

“Уважаеми господа,
Ние сме група пътуващи граждани, които от години използват услугите на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД за придвижване от местоживеене до месторабота и обратно на територията на населените места от област Габрово и област Велико Търново. Голяма част от нас са служители на БДЖ и НК „Железопътна инфраструктура”.
До момента пътуваме с влак № 40104 по направлението Плачковци - Горна Оряховица, тръгващ от гр. Стара Загора в 15.00 ч., заминаващ от Трявна в 17.03 ч. и пристигащ в Дряново в 17.26 ч. по разписание. Това го прави изключително удобен за всички нас за връщане от работните ни места, както и за отиващите на работа за нощна смяна.
Повод за нашия апел е промяната в разписанието на БДЖ, която ще е факт от 11.12.2016 г. Съгласно новото разписание влак № 40104 е изместен да се движи доста по-рано. От Трявна се предвижда той да тръгва в 15.22 ч. Този ранен час няма да устройва никой от нас – работещите. (............................)
Идва зима и ние сме меко казано разтревожени как ще се прибираме от работа до домовете си. Ситуацията ни е безизходна, защото друг обществен транспорт между Трявна и Дряново няма. Въпросът засяга и пътуващите за Горна Оряховица от Велико Търново, Дряново, Царева Ливада, Трявна и Плачковци.
Призоваваме Ви, да съдействате да не се променя разписанието на движението на влак № 40104 по направлението Плачковци - Горна Оряховица с разписанието, което ще влезе в сила от 11.12.2016 г. или да се замени с друг влак със същото разписание на движение. Само така ще се потуши създалото се обществено безпокойство в региона и ще се предоставя адекватна транспортна услуга от страна на БДЖ, съобразена с удобството на населението".

Водещи новини

Още новини