Ресторант в София сервирал месо с червеи и косми

share

Ресторант в София е приготвял за клиентите месо с бели червеи. Това разказа готвач пред БТВ.

Част от разследване на Хрътките показа, че в кухните на някои столични заведения за обществено хранене хигиената е на нулево ниво. Персоналът обаче допълнително утежнявал нещата. Пред камерата анонимната готвачка разказа за свои колеги, които хвърляли косми и плюли в храната. След това без притеснения ястията са били поднасяни на клиенти в София. Репортер под прикритие е работил 2 седмици в баничарница, пицария, семеен и рибен ресторант, както и закусвалня.

На нито едно от местата не е била поискана здравна книжка, което е задължително условие за наемане на работа. По време на разследването си екипът е станал свидетел как храна се изпуска на пода и след това отново се сервира. Мазнината от фритюрниците се сменяли веднъж месечно, докато по изискванията в наредбите това трябва да се прави всеки ден. След проверка на БАБХ едно от заведенията е било затворено, тъй като инспекторите открили огромно количество развалено месо.

Водещи новини

Още новини