БДЖ: Колеги, върнете се на работа

Булфото
share

Стачката в БДЖ продължава двадесети ден. И днес влаковете няма да се движат от 8.00 до 16.00 часа.

Преговорите между синдикатите и ръководството на железниците засега не дават резултат.

От ръководството на БДЖ вчера отчетоха намаляване на броя на стачкуващите, а от синдикатите намекнаха, че става дума за тактика. 940 служители вече са приели предложението на ръководството на БДЖ за доброволно напускане.

Стачката е незаконна, каза в сутрешния блок на БНТ Владимир Владимиров, председател на Съвета на директорите в БДЖ. Той обяви, че все по-малко са протестиращите железничари. Владимиров съобщи, че според ръководството вчера са стачкували 166 служители от 12 600 и стачката сама ще спре. По думите му от стачката страда цялото българско общество и дружеството има 2.5 милиона лева загуби.

„Крайно време е на стачката да се сложи край. Колеги, върнете се на работа”, призова Владимиров. В момента протестират единствено синдикални лидери, поясни още той.

От своя страна Петър Бунев, председател на Синдиката на железничарите към КНСБ, заяви, че съдът ще каже дали стачката е незаконна или не. Според него хората все по-малко протестират, защото им е оказван натиск. Днес или утре ще решим какво ще правим по време на предстоящите коледни празници. Стачката продължава, подчерта Бунев. Днес отново ще има среща по повод ситуацията с БДЖ, Бунев заяви, че има възможност, ако днес се постигнат договорености, стачката да спре.

Владимир Владимиров пък посочи, че компромиси няма да се правят.

Водещи новини

Още новини