Влаковете тръгват от утре

  • 15 декември 2011 19:06

  • 3181
  • 1
Влаковете тръгват от утре
©

От утре БДЖ пуска в движение влаковете, които пътуват в интервала между 8.00 ч. и 16.00 ч., съобщиха за БТА от дружеството.

С решение на ръководството на железницата преди два дни бяха спрени от движение 166 влака, заради стачката, с аргумента, че генерират само загуби. Ефективният протест на практика наруши редовния им график и доведе до пълен отлив на клиенти в посочения времеви интервал, а оттам - и до сериозни финансови загуби, отбелязват от дружеството.

Днес в "Пътнически превози" стачкуват деветима служители в цялата страна, само в поделенията на дружеството в Пловдив и Горна Оряховица. В сряда беше подписан колективен трудов договор в "БДЖ - Товарни превози". Той предвижда въвеждане на бонусната система от средата на следващата година и на практика запазва в голяма степен постигнатото с колективния трудов договор от 2009 година.

Днес преговорите в "Пътнически превози" не се състояха, поради заетост на двете страни, обясниха от превозвача. Те обаче щели да продължат утре сутринта с надеждата и там да се стигне до споразумение и подписване на КТД. От ръководството на БДЖ съобщиха, че до днес общо 1038 служители са приели предложението на ръководството на БДЖ да бъдат освободени от длъжност по чл. 331 от Кодекса на труда, или чрез доброволно напускане. На всички ще им бъдат изплатени възнаграждения в размер на шест брутни заплати веднага след освобождаването. Плановете за оздравяване на компанията предвиждат да бъдат съкратени общо около 2000 железничари до края на годината.

Последвайте канала на

Novini.bg
3181 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Radi

2011.12.16 | 01:04

1
А къде е Министерството на вътрешните работи и ДАНС, колко служители работят там? Защо не вземат да съкратят и там малко персонала, че ми писна от корумпирани и мързеливи катаджии на всеки километър! Орязват бюджети за БДЖ, Здравеопазване и т.н., окей съгласна съм, криза е... но защо не пипат МВР? Какво, страх ги е политиците от протести и конфликти и да си пазят гърба?? МВР има най-висок бюджет за следващата година!

Добави коментар

Водещи новини