Първанов - от резиденция Бояна в Студентски град

share

Георги Първанов получи 150 квадрата ателие за офис в Студентски град, с решение на кабинета.

Подобни придобивки са имали всички български държавни глави след края на мандата им.

От резиденция Бояна в Студентски град. Този път ще извърви президентът Георги Първанов, след като изтече мандатът му. Вече ще можете да намерите държавния глава на адрес ул. „Александър Фол” в столицата. Там правителството предостави безвъзмездно на Първанов ателиета за лично ползване.

Те са на последния етаж и се нуждаят от ремонт. За тях държавата отпуска безвъзмездна помощ от 20 хиляди лева по силата на Закона за някои права на лицата, които са били президенти. Именно той дава право от 2003-та насам на държавните ни глави 200 кв. метра за обществена дейност, информира бТВ.

Такъв офис е получил и президентът Желю Желев на ул. „Александър Жендов"

В кабинета му няма да видите снимки от политически срещи, а фотография на двете внучки. Желев казва, че най-големият плюс на този офис е гледката от 11-ия етаж. В сградата пък е съсед все с дипломати, възпитани хора.

След като е напуснал властта Желю Желев 1 година е ползвал по силата на закона охрана от НСО. Сега пожизнено има автомобил и шофьор, а администрацията на президентството плаща заплатата на сътрудника му. Всяка година той получава и 30 хиляди лева бюджет, за да върши спокойно работата си. Подобни екстри ще получи и Георги Първанов след края на януари.

Водещи новини

Още новини