Жители на Дряновец искат да се забрани преминаването на камиони през селото

бТВ
share

Жители на разградското село Дряновец искат да се забрани преминаването на тежкотоварни автомобили през центъра на селото. Проблемът е поставен от хората по време на изнесената приемна на общинските съветници Наско Анастасов, Светослав Банков и Гюлвер Хасан, съобщиха след срещата тримата.

Местните жители посочили, че по разбития главен път през центъра на Дряновец денонощно преминават огромни камиони. От дупките, в които попадат гумите им, се разнасят силни, дразнещи шумове и вибрации, вследствие на които повечето къщи са с напукани стени. Хората са помолили за забрана на преминаването на тежкотоварните автомобили поне нощем. Те изразили мнение, че е абсолютно наложително и преасфалтиране на участъка.

Като друг проблем, свързан с инфраструктурата, жителите на Дряновец са посочили набелязаната за ремонт улица "9-и септември". Жителите на селото поискали и създаване на дневен център за възрастни, в който да се осигурят храна и грижи за социално слаби, болни и самотни пенсионери. Те помолили и за ремонтиране на съществуващия пенсионерски клуб, в който през зимата се събират всеки ден, а през останалото време - два пъти седмично.

Общинските съветници поели ангажимент поставените въпроси да бъдат представени пред ресорните отдели и институции в общината.

Водещи новини

Още новини