Социолог: Бойко Борисов ще сменя още министри

share

Изборният период беше употребен не по предназначение. Той можеше да бъде използван, за да подготви общественото мнение за очакваните реформи, да подготви социалните партньори. И със своя резултат управляващите да получат ясен мандат за реформите, които предстоят, заяви пред БНР социологът Живко Георгиев.

Във всички случаи управляващите знаеха, че ни чака такава тежка 2012 г., с остри бюджетни проблеми, пред НОИ, пред образование, където и да погледнем се задават проблеми, подчерта Георгиев. Според него управляващите са получили мандат сякаш да не правят реформи, а те започват да ги правят.

Спомням си и други подобни управляващи, каза той. Не е това начинът да се решават проблемите, пред които е изправено българското общество, припомни социологът. Не бяха добре подготвени нито една от тези мерки, които наричаме реформи, категоричен бе той.
Според него протестиращите не са били достатъчно убедителни. Все по-често ще бъдем свидетели на протести, които ще се превръщат в поле на битка между социални групи за оскъдните блага, с които обществото разполага. Ще печели този, който е по-силен. Това е грозното, категоричен бе Живко Георгиев.

Не очаквам промяна в стила на поведение на управляващите. Персонални промени в кабинета на Бойко Борисов ще има, но засега защитен от тях се очертава да бъде Симеон Дянков, срещу когото е насочено недоволството на протестиращите, убеден е Георгиев

Водещи новини

Още новини