Мотористи протестираха пред Турското посолство (галерия)

Булфото
share

Група от около стотина мотоциклетисти се събраха на спонтанен протест пред посолството на Република Турция в столицата.  Според тях турският гражданин Фарук Бекташ, който блъсна и уби на пътя двама мотористи край Драгоман, е възможно да е напуснал страната или да се е укрил в посолството.

Днес по време на заседание на Апелативния съд, който трябва да определи мярката за неотклонение на турчина, стана ясно, че същия не се явява и е напуснал адреса на който се е регистрирал.

Миналата седмица Софийският окръжен съд остави Бекташ под домашен арест, след като той представи договор за наем на квартира в столичния квартал "Враждебна". Оттогава той е в неизвестност. 

В същото време мотористи и приятели на двамата загинали Бойко Бойков и съпругата му Таня Бойкова се събраха пред Съдебната палата в София с искане да се промени мярката за неоткронение „домашен арест“ със „задържане под стража“. След края на заседанието, на което съдът обяви Фарук Бекташ за общодържавно издирване, мотористите продължиха своя протест пред сградата на турското посолство.

Водещи новини

Още новини