6 м. условно за "майка" зарязала 15 - те си деца

share

Условна присъда от 6 месеца и обществено порицание отнесе 38-годишна жена от видинското село Черно поле, която системно изоставяла на произвола на съдбата 15-те си деца. Магдалена И. отърва затвора, след като пред районния съд в Белоградчик се призна за виновна и сключи споразумение.

Социалните служби установиха, че многолюдната челяд на безработната Магдалена живее при ужасяващи условия - крайна мизерия и глад. Семейството обитава коптор, тип землянка, без ток и вода. Цялото обзавеждане е от три легла и няколко стола. Децата се хранят от обща паница, обикновено пълна с трици, смесени с вода. По-малките нямат дрехи.

След няколко последователни дела по искане на социалната служба петте малолетни деца на Магдалена бяха настанени в социални домове. Според магистратите майката е в трайна невъзможност да полага грижи за децата си, системно ги оставя без надзор и съществува реална опасност за тях. Неколцина от по-големите деца на ромката са в поправителен дом, тъй като са заловени в кражби.

От кметството в с. Черно поле казаха пред “Труд”, че очакват официалния документ от съда, за да изпълнят наказанието на Магдалена - “обществено порицание”. Съобщението за него ще бъде поставено на таблото за обявления в кметството, където всеки ще може да види, че жената е била осъдена, но други последствия за нея няма да има.

Водещи новини

Още новини