Преговорите в БДЖ се провалиха - стачката продължава

share

Синдикатите и ръководството на БДЖ спорят за подписването на нов колективен трудов договор. Синдикатите настояха да се подпише колективен трудов договор (КТД) в рамките на този от 2009 г.

Нямаме законово задължение да сключим КТД, не можете да ни казвате кого да държа на работа и кого не. Вие ми казвате сега с кого да работя, заяви изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев.

„На кого решава проблемите КТД-то?”, попита Петър Бунев от КНСБ. Той се присъедини към преговорите след националния протестен митинг пред Народното събрание и заяви: „Парламентът ще си изтегли промените, тук не искат ли?”. Колеги, спрете стачката, призова Владимир Владимиров, председател на Съвета на директорите в БДЖ, по време на преговорите със синдикатите. Той предложи на синдикатите заедно да решат въпроса с неразплатените 2.3 млн. лв. за ваучери на служителите на железниците.

След няколко часа безплодни опити в търсене на компромис преговорите бяха прекратени. Стачката продължава, синдикати и ръководство се събират около масата на преговорите утре в 10 часа.

Водещи новини

Още новини