Владимир Владимиров: Стачката на БДЖ няма да постигне нищо

  • 20 ноември 2011 21:10

  • 2745
  • 4
Владимир Владимиров: Стачката на БДЖ няма да постигне нищо
© Булфото

Ръководството на БДЖ няма да отстъпи от позицията си. Това заяви председателят на Съвета на директорите на „БДЖ-Холдинг” Владимир Владимиров пред бТВ.

„Много се съмнявам, че ще има стачка в истинския смисъл на думата. Тази стачка няма да постигне нищо”, каза той. Владимиров посочи, че ръководството няма да отстъпи от действията си и призова всички служители на железниците да не мислят за стачка. „Ако има стачка и тя продължи известно време, кредиторите ще дойдат да си поискат влаковете и вагоните, които са дадени като залози и БДЖ практически ще фалира.

Тази стачка не може да постигне абсолютно нищо. Ръководството няма да отстъпи по никакъв начин от позицията, която има. За синдикатите мога да кажа, че те вече две години се опитват да спрат реформите, обаче железничарите са достатъчно разумни хора и стачка няма да има”, каза още Владимир Владимиров.

„Няма какъв компромис да правим, ние не можем да бъдем съпричастни към фалита на БДЖ. Точно обратното. Ние искаме да спрем този процес и да спрем БДЖ от фалит. Това правим вече две години. Сега е дошъл решителният момент в реформите и призовавам всички служители на железниците изобщо да не си мислят за стачка.

Бизнесът е категоричен – стачка не трябва да има. Всички социални групи, с които ние проведохме срещи в централата на БДЖ са категорични, всички застават зад ръководството на БДЖ. Всички са против стачката”, каза още Владимир Владимиров. Той посочи, че ако има по-продължителна стачка, ще има ново разписание, но смята, че няма да се стигне дотам.

Последвайте канала на

2745 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2011.12.11 | 12:18

4
Синдикатите защитават правата на работници и служители. Синдикатите не разследват злоупотреби и не могат да спасяват фирми от крадливи мениджъри. Това е ролята на синдикатите по цял свят. В България тази роля не се разбира, защото хората мислят в стереотипи от соца. Обвинението, че синдикатите имат вина за ситуацията в БДЖ може да бъде отправено само от човек, който няма идея за структурата на едно съвременно общество.
Валя

2011.12.04 | 15:00

3
Има ли нещо,което да е законно в България?!...
до коментар 1

2011.12.04 | 15:00

2
aйде бе бил ли си в такова предприятие да знаеш да ли ги защитават? В другите страни може да е така, ама тук принас е нямам думи .Всеки гледа да лапа пари и като опре ножа до кокала да прехфърлят топката .:)

2011.12.04 | 15:00

1
ако сте спортист и имате нужда от ортези, протектори и предпазно облекло W W W . S P O R T N A M E D I C I N A . C O M

Добави коментар

Водещи новини