Главсекът отговори на Борисов: МВР не стои пред болниците, а в критичните области

Булфото
share

Сигурността в Слънчев бряг е на добро ниво. Всички действия по разследването и след него го доказват. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов, коментирайки действията на МВР след престрелката от сряда вечерта, когато Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, бе прострелян, а негов гард - убит.

МВР стои на основната си версия, че до престрелката в курорта, при която един загина, а двама бяха ранени, се е стигнало заради скандал кой къде има право да спира.

„Очевидно Митьо Очите е фактор в този регион. Очевидно е в полезрението на МВР. Очевидно плод на МВР е и присъдата, която той е изтърпял", прецени Костов, цитиран от Нова телевизия.

Във връзка с критиките от страна на премиера Бойко Борисов за това, че МВР не е задържало познатите на Митьо Очите, които в сряда вечерта създадоха допълнително напрежение пред болницата, главният секретар заяви: „МВР не стои пред болниците, а в критичните области".

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов пък коментира, че случилото в Слънчев бряг „по-скоро е инцидент". „От това, което колегите намират на местопроизшествието, говори за една динамика и за нещо, което се е случило много бързо", коментира Спиридонов.

„По всяка вероятност има някакви отношения, някакъв мотив за това, което се е случило. Мотивът обаче ще бъде установен в процеса на работа по досъдебното производство", каза още той.

Спиридонов обясни, че ГДБОП работи по още много групи за наркоразпространение на територията на Бургас, Варна, Добрич.
 

Водещи новини

Още новини