Нешка Робева: Хората на Бареков са патерица на властта, Бъчварова да подаде оставка

share

Не съм върнала ордена, тъй като не съм го получила. Това каза легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева в предаването "Комбина" по Нова телевизия по повод скандала около предложението за награждаването й, при който правителството се раздели на две, а най-деен противник на идеята се оказа вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Решението трябва да вземе президента. Но при 6 на 6 гласа няма човек с нормално самочувствие да се съгласи на такова нещо, добави Робева.

Последните 16 години посветих на това да популяризирам българската култура. А след думите на вицепремиера Румяна Бъчварова се зачудих къде съм била през това време, заяви легендарната треньорка.

Тя каза, че дълго време се е чувствала виновна, че е участвала в предизборната кампания на Николай Бареков. Обвиняват ме, че съм подкрепяла пошлата му политика. Истинските носители на тази пошла политика обаче са в парламента и Бъчварова е все още министър благодарение на тяхната подкрепа. Сега Българският демократичен център подкрепя управляващите, хората на Бареков са патерицата на правителството. Така че от този момент отказвам да нося каквато и да е вина, посочи Нешка Робева.

Тя призова Румяна Бъчварова да си подаде оставката, ако държи на моралните ценности.

Робева подчерта, че не не приема вицепремиера като морален съдник. Ако не е удачно спортист да бъде награждаван с орден за култура, в такъв случай не знам как социолог може да е министър на вътрешните работи, каза още Нешка Робева.

Водещи новини

Още новини