Между 100 и 150 лева ще ни излезе агнето за великденската трапеза, ако го купим директно от производителя. Двойно по-скъпо ще ни струва месото в магазина, съобщава Нова телевизия.
Засега цените остават непроменени от миналата година. Освен по-вкусно, агнешкото от обора ще ни излезе и по-евтино. От обора до щанда обаче плешката поскъпва двойно. Предпразнично обаче всеки развързва кесията и избира най-доброто за трапезата. И тази пролет обаче пазарът ще е залят от замразено агнешко от Нова Зеландия и Австралия, както и от внос от Румъния.
Търговците очакват тази година да се търсят по-големи агнета, за да има хем за Великден, хем за Гергьовден. Така цялото агне може да ни излезе и над 150 лева.