Отстреляха мечката стръвница в Девинско

Булфото
share

Български ловец успя да отстреля едрата мечка, която от две години нападаше стада с овце и крави и диви животни в района на Девин, съобщи директорът на Държавно ловно стопанство „Извора” инж. Стоян Сарийски.

Кожата и черепът на животното, които се вземат от ловеца за трофей са оценени с 352 точки, което е за златен медал. Животното е на около 23 години и всички животни в околността са имали голям респект от него, обясни инж. Сарийски. От миналата година насам мечката е убила няколко животни – овце и крави. Само преди две-три седмици също се е опитала на вземе една овца, но стопаните са успели да я сплашат. Тогава животното е убило две малки диви прасета от ловното стопанство.

За последните 20 години това е третата по големина мечка отстреляна в стопанството, каза инж. Сарийски. По думите му, малко са хората, които се решават да стрелят по мечка, а и трудно се дават разрешителни за тях. Голяма е и сумата, която точният ловец ще заплати, за да вземе трофея от едрото животно, посочи инж. Сарийски и добави, че всеки ловец мечтае да има такъв трофей в дома си.

Водещи новини

Още новини