Мечка стръвница напада край Девин

  • 18 ноември 2011 14:56

  • 5230
  • 2
Мечка стръвница напада край Девин
©

Мечка стръвница тормози жителите на град Девин в последно време, оплакаха се самите те. Хищното животно навестявало най-често крайните къщи в квартал “Настан” и често си тръгвало с богата плячка от домашни животни.

Още в края на лятото мечката отмъкнала две шилета и една овца и оттогава постоянно се връщала в района. Местните хора са наплашени и вечер дежурят с прожектори, кучета и пушки, за да пазят добитъка си.

“Все още няма случай на нападнат човек, но очакваме скоро и това да стане”, коментираха притеснени стопани от квартала. От Регионалната инспекция по околната среда и водите успокоиха, че напролет на потърпевшите ще бъде раздаден специален електропастир, за да се предпазват от бъдещите мечи набези. Екоминистерството пък изплаща обезщетения за убитите от мечки домашни животни.

В същото време от Регионалната дирекция по горите в Смолян вече са задействали процедура за отстрелването на стръвницата. По техните думи тя се намира в района на Държавното ловно стопанство “Извора” край Девин. Специалисти обясниха, че мечките често се събуждат по време на зимния си сън и правят обходи в търсене на храна. Въпросният екземпляр пък най-вероятно все още изобщо не е лягал в бърлогата си.

Последвайте канала на

Novini.bg
5230 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Аман от прости хора.

2013.10.07 | 17:42

2
Еми ще отмъква шилите. Глада е по-силен от тока викат?? Осякоха дивите овошки,дивите гъби им събират,тревата косят за добитъка и обграждат пасища,горите нарязаха е какво да яде това животно???? От гората да се махнат ,че им пречели мечките да събират дърва е Къде да отидат. Прост народ сме не си пазим природните богатства. Всичко му пречи на човека.
sportnamedicina.com

2013.09.07 | 16:37

1
ако сте спортист и имате нужда от ортези, протектори и предпазно облекло www.sportnamedicina.com

Добави коментар

Водещи новини