Разширението на метрото до кв. "Хладилника" ще бъде готово на 31 юли, обяви Фандъкова

Булфото (архив)
share

На 31 юли ще бъде готово разширението на метрото до кв. "Хладилника". Строителството ще бъде завършено в края на юни, а през юли ще бъдат извършени комплексните изпитания по трасето.

Това съобщи днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери работата в участъка заедно с директора на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев и кмета на ж. к. "Лозенец" Любомир Дреков. Разширението на втората линия на метрото започна през август 2014 г. и включва трасе с дължина 1,3 км и една метростанция - "Витоша" с общо шест изхода, посочи кметът Фандъкова.

Стойността на участъка е 11 млн. евро, включен в програмния период 2014-2020 г. на ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура". В момента се завършват конструкциите на метростанция "Витоша", изграждат се релсовите пътища, архитектурното оформление на станцията, завършват се конструкциите на подлезните части, поставя се оборудване - ескалатори, асансьори, кабелни мрежи, отбеляза столичният кмет.

Тя каза, че с пускането на новия участък се очаква още над 20 хиляди души дневно да използват най-екологичния и модерен градски транспорт. В района на отсечката между бул. "Вапцаров", ул. "Сребърна", ул. "Х. Ибсен", ул. "Филип Кутев" попадат общо над 120 жилищни блокове и над 50 търговски и офис сгради.

Водещи новини

Още новини