Земеделците на нисък старт за протест

Булфото
share

Браншови организации в земеделието очакват в рамките на следващата седмица да се намерят варианти за диалог с правителството по размера на финансирането на сектора през следващата година.

Ако не последва ответна реакции, земеделските производители заявиха готовност за протестни действия след 28 ноември тази година. Това заяви на пресконференция в БТА председателят на Управителния съвет на Асоциацията на земеделските производители в България Христо Цветанов.

Той каза, че протестните действия ще се изразят в блокиране на граници, основни пътни артерии в страната и други, които не пожела да уточни.

Неправителствените организации от сектор "Земеделие" декларират готовност за ефективни протестни действия, ако законопроектът за държавния бюджет за следващата година бъде приет във внесения вид. Това е записано в декларация на организациите, адресирана до председателя на парламента, премиера, председателите на парламентарните групи, министрите за финансите и земеделието, и до посланиците на страните - членки на ЕС, и САЩ, разпространена на пресконференцията.

Водещи новини

Още новини