Куче скочи от балкон в Провадия…от глад!

share

Две кучета скелети живеят на балкон в Провадия. На студ и глад. Понякога едното се разхожда по парапета на терасата. И един ден просто скача. Оцелява и е прибрано отново на същия балкон, пише ovarna.bg.

Ето какво разказва Невяна Петрова във профила си във "Фейсбук: "Това куче е паднало от балкона, съседи са го прибрали отново в апартамента, където го гледа едно семейство. В жилището има още едно малко куче. Видимо не се грижат за тях, голямото куче е порода голдън ретривър, слабо е като скелет. Кучетата стоят на тази тераса без храна и вода. Не ги разхождат. Кучето намира спасение единствено като скочи от балкона. Ако това се случи за втори път, може би ще е пагубно за него. Търсим съдействие двете кучета да бъдат изведени от този неподходящ за тях дом преди да е станало прекалено късно.“

Хора са звъняли на телефона за спешни случаи 112 , но от ,,спешния телефон“ не са откликнали. Какво пък толкова, едно куче. Ще се намери ли някой да помогне? Някои от стотиците НПО -та, от хилядите защитници на животните. Ще се намери ли някоя служба да реагира, а защо не и да приложи ЗЗЖ /който определя подобно ,,отглеждане“ като жестокост/ срещу собствениците?
 

Водещи новини

Още новини