Бюджетът на Община Стара Загора за 2016 г. ще бъде 100 млн.лева

share

Бюджетът на Община Стара Загора за 2016 г. ще бъде 100 млн.лева. Той беше подкрепен от 42 от общо 51 общински съветници на заседание днес.

"Държавните приходи - са малко над 51 млн. лева, а общинските над 49 млн. лева", уточни председателят на ПК по финанси и бюджет Диян Димитров /ГЕРБ/. Повишаване на данъците и таксите няма да има. Близо 38 на сто са предвидените инвестиции за подобряване качеството на образование. Заложени са средства за рехабилитация на Детска ясла щ 6 "Щастие" и Детска градина щ10 "Светлина". Ще бъдат ремонтирани стола и салона на 11 ОУ "Николай Лилиев", обновяване ще има и на ОУ "Георги Райчев", пише БТА.

Ремонт предстои и за отоплителната система на Математическата гимназия, а отоплителни котли ще бъдат закупени за ЦДГ щ 20 "Мир" и общинската зала за баскетбол (бивша ДЗУ)". За малките населени места също са отредени финансови средства - ремонт на читалища, кметства и пътна инфраструктура. Очаква се да бъде рехабилитиран пътят между селата Ловец и Борово".

Предстои обновяване на още междублокови пространства и паркинги в града, както и обособяване на зони за отдих и релаксация. През тази година е предвидена и реконструкция на водопроводна и канализационна мрежа в кварталите "Кольо Ганчев" и "Самара".

Приоритетни за Община Стара Загора остават привличането на средства по европейски проекти, програми и фондове и подобряването на образователната, социалната, здравната, спортната и културната инфраструктура.
На редовното заседание на ОбС бе гласувана и "Награда за гражданска доблест", почетна грамота и 1000 лева за Мария Стоилова - 15 г. момиче, което спаси живота на шофьор на тролейбус и предотврати възникване на тежко произшествие.

Водещи новини

Още новини