Бизнесмен от Хасково си направи цех за преработка на месо в мазе на жилищен блок, с разрешението на Агенцията по храните.
Най-скандалното е, че суровината се вкарва в предприятието през детска площадка.
Всеки ден в мазето на бизнесмена се произвеждат близо тон кюфтета и кебачета, които някой от нас всеки ден яде. При какви условия се работи под земята не се зная. За работата на импровизирания цех разказаха съседи, съобщи бТВ.
Транспортът на месото преминава през детска площадка, което според стандартите е недопустимо.
От общината забраняват преминаването на автомобили през детската площадка и така режат пътя за зареждане на цеха. Но това не спира производството.
Затова в предприятието влязоха и инспектори от Агенцията по храните. Но проверката приключи бързо и без констатирани нарушения
Дали предприятието работи законно, ще стане ясно в понеделник, когато от Агенцията по храните започват пълна проверка на производството.