Граждани заплашват с блокиране на пътища заради скъпите горива

Булфото
share

Национален протест срещу високите цени на горивата се подготвя за 1 септември от граждани в социалните мрежи.

Гневът на хората се надигна, след като управляващите скочиха срещу търговците на гориво, с мотива, че поддържат изкуствено високи цени, крият данъци и влагат вредни за двигателите примеси.

Вече близо 2000 души са потвърдили участието си в акцията, която включва блокиране на движението в три големи града. „Българи, дойде време отново да сме задружни. В цяла Европа горивата са по-евтини отколкото в България. В цяла Европа доходите им са в пъти по-големи, отколкото в България. Всички заедно можем да променим това. Виновните са в Парламента и е време да им потърсим сметка”, пишат организаторите на събитието, цитирани от БТВ.

Те посочват, че са недоволни от цената и качеството на горивата, както и от борбата с монополите. Организаторите на протеста припомнят, че високата цена на горивата влияят на цената на всички продукти от първа необходимост и това срива икономиката. 

В столицата недоволните граждани ще се съберат пред парламента, ще оставят колите си и ще тръгнат към централата на „Лукойл”.

Водещи новини

Още новини