Спряхме незаконните гонки в София, обявиха от КАТ (видео)

Булфото (архив)
share

От началото на месец юли е предприета много сериозна полицейска акция на цялата територия на София. В резултат на нея 99% от незаконните гонки по околовръстните пътища са спрени.

Това заяви началникът на отдела "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев Тенев. На най-невралгичните точки е било засилено полицейското присъствие и са наложени множество санкции. Отнети са много мотоциклети поради техническа неизправност и заради шума, който са издавали. Хванати са над 15 водача на мотори, който нямат нужната квалификация. На всички конфликтни точки е направен ремонт на камерите и в момента се следи за нарушения, разкри още Тенев.

През последните дни имаме и фалшиви сигнали за гонки. Опитват се да ни разкарват, оплака се той. За да бъдат предотвратени гонки, сме разпоредили проверки в близките населени места около София, тъй като получаваме сигнали, че и там има нарушения. Истината е, че има резултат от акциите ни. Благодарение на тях тежките инциденти са със 190 по-малко от миналата година. Най-често проблемите идват от недобросъвестни родители, които позволяват на децата си да карат скутери без каски и без книжки, допълни Тенев .
 

Водещи новини

Още новини