Плевнелиев приe тържествения строй на учебния полигон "Ново село" (снимки)

Булфото
share

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев прие тържествения строй на учебния полигон "Ново село", където бе посрещнат с военна церемония, предаде БТА.

Полигонът е домакин на заключителния етап на тактическото учение "Кабиле 2015 г." за сертифицирането на Шеста батальонна бойна група от състава на Сухопътните войски. В учението военнослужещите ще покажат постигнатите способности от формированията на бойната група. Темата на учението е "Действие на батальонната бойна група като преден отряд на механизираната бригада в отбранителната операция". Участват около 810 военнослужещи от Българската армия и Въоръжените сили на САЩ и до 190 единици техника, сред които танкове, бронетранспортьори, бойна и специална техника, вертолети, самолети.

Шеста батальонна бойна група е от състава на Сухопътните войски на Българската армия и е сформирана и подготвена от Втора механизирана бригада на основата на 42-ри механизиран батальон. Командир на групата е подполковник Атанас Георгиев. По време на учението ще се осъществи транспортиране на военна техника от и към полигона "Ново село".

Водещи новини

Още новини