Полина Паунова: Престъпността е една в цялото общество, има проблем в държавността

share

Има реален цигански проблеми и реално напрежение в квартал Орландовци. Агитката на София-Запад е виновна за ескалацията в квартала. Има някой, който организира деца на по 14-15 годишна възраст, каза главният редактор на Офнюз Владимир Йончев в ефира на Нова Тв.

Престъпността е една в цялото общество, има проблем в държавността. Няма реални оплаквания в полицията, която да защитава хората, допълни журналистът Полина Паунова от Медиапул. Йончев опонира на Паунова и припомни, че ромското малцинство не е интегрирано в българското общество. Журналистката се запита защо никой не ходи да протестира против застрояването на българското Черноморие, а само срещу незаконните гета на ромите.

Много е опасна ситуацията, с която си играят политиците, алармира Владимир Йончев. Ние медиите обръщаме прекалено голямо внимание на подобни ситуации и платени протести, което не е добре, допълни Полина Паунова. Нека не забравяме, че ДПС, ГЕРБ, БСП и Реформаторския блок имат голям брой ромски гласове.

Нека започнем да говорим за огромния проблем с ромите и нуждата им да работят и да бъдат образовани. Дори насила трябва да се закарат ромските деца в училище, категоричен е Владимир Йончев. Според Паунова насилственият подход не е решение на проблема. Отдавна чержето ни е запалено, защото виждаме, че няма действия срещу най-силния в държавата и най-слабия. Лиспва ни държавността, заключи журналистката.

Водещи новини

Още новини