10 000 евро такса "спокойствие" искал директорът на БАБХ от бизнесмен (видео)

share

Предприемачът Аладин Харфан на пресконференция заяви, че е подложен на безпрецедентен натиск от директора на БАБХ, предаде репортер на novini.bg.

След като отказва да плаща такса "спокойствие" от 10 000 евро на месец срещу него и бизнеса му започва да се оказва натиск, стига се дори до затваряне на част от производството му. Близо 650 000 лева са преките загуби на бизнесмена. 30% от клиентите му не пазаруват вече при него.

Харфан подчерта, че никога не е плащал рекет и няма да плаща, ще се бори с корупцията и ако се наложи ще изнесе производството си от България.

В производството работят 800 човека, като от тях 120 души са в затворената фабрика в Съединение и те са реално заплашени от риска да останат на улицата. Ръководството на "Аладин фуудс" заявиха, че ще си търсят правата по всички възможни начини и до момента са се обърнали към полицията, прокуратурата, подадени са жалби към МЗХ, както и до парламентарната комисия по антикорупция. Ако се наложи, работниците ще излязат на протест, за да защитят правата си и работните си места.

Водещи новини

Още новини