Президентът назначава Бетина Жотева в СЕМ

share

Президентът Росен Плевнелиев назначи говорителя на Министерството на външните работи Бетина Жотева за член на Съвета за електронни медии, съобщиха от „Дондуков 2”.

Като мотиви са изтъкнати нейния 25-годишен опит в областта на медиите и връзките с обществеността, както и „нейният авторитет, принципната и отговорна гражданска позиция”.

Бетина Жотева започва кариерата си като водещ новини и международен редактор в БНТ. В периода 2000-2005 г. е кореспондент на в. „Труд” и директор на бюрото на вестника в Брюксел. От 2005 г. до 2007 г. е консултант и анализатор към НАТО, а от 2007 г. до 2010 г. заема длъжността Първи секретар по въпросите на връзките с медиите и комуникационните стратегии в Постоянното представителство на Република България в Европейския съюз, Министерство на външните работи.

През последните 5 години тя е била част от екипите на четири правителства – две на ГЕРБ и две служебни. Отговаряла е за връзките с обществеността на строително, финансово, икономическо и финансово министерства.

Бетина Жотева притежава бакалавърска степен от Държавен университет-Будапеща, Унгария, и магистърска степен от Софийски университет „Св. Климент Охридски” по философия и философски науки. Владее свободно четири езика - английски, руски, френски и испански.

Водещи новини

Още новини