Кончето само падна, разказва циганинът, пребил го на пътя (видео+снимка)

share

Няма такова нещо. Аз просто му казвам да не снима. Как може този човек да не слезе от колата и да ми даде първа помощ, я той да ме снима и да се прави на интересен.

Това обяснение даде собственикът на пребития преди два дни от него и още един циганин в столицата кон. Животното отказало да дърпа натоварената с железа каруца по наклона, по който се движели и отнесло жесток побой с верига и ритници. Всичко било заснето от случаен минувач.

Конят го имам от една година, казва се Максим. Ходи на конни състезания, няма никакви охлузвания, категоричен е притежателят и показа животното, което видимо уж изглеждаше добре.

„Прибирайки се към квартала, натоварен с дървен материал, а не с купчина желязо, един автомобил се движеше с бясна скорост и аз се опитвах да маневрирам и да не ударя луксозния автомобил. Кончето се подхлъзна и падна на земята“, разказва циганинът.

Този кон вози абитуриенти, той вечер е пред ЦУМ, пред Шератон, всяка вечер го изкарвам, уверява побойникът.

Той (човекът, заснел случката, б.р.) ме псуваше на циганин, аз му казах, че ако не дойде да ми помогне, а продължи да снима, ще го пребия, споделя от своя страна спътникът от злощастния инцидент.

Според кмета на район „Слатина“, където се е случил инцидентът, трябва да има зоополиция, а глобата, която се предвижда от закона при подобни деяния, е от 1000 до 5000 лева.

Когато чу за сумата, циганинът, пребил коня, побърза да уточни, че е безработен.

Гледайте видеото, на което ясно се вижда, че животното е бито:

Водещи новини

Още новини