Проф. Янакиев: Путин наговори куп глупости вчера

share

Десетилетия наред никой не си спомняше имената на хората, които са загинали в този комунистически атентат. Това е най-страшното. Това е бил атентат, който е имал за цел да унищожи всички висши ръководни фигури в държавата.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ проф. Калин Янакиев. Той коментира темата за 90-годишнината от взривяването на църквата "Света Неделя". Най-големият мит е, че това е дело на левите сектанти от БКП. Този атентат е ръководен и пряко финансиран от Коминтерна. Същото е положението и със Септемврийското въстание. От Москва са отпуснати над 8 млн. лева, за да се въоръжат българските комунисти. Решението за този атентат е чудовищно. То е взето от ЦК на БКП. Пак ще повторя. Ние не знаем имената на загиналите при този терор, но знаме имената на преките участници и извършители, каза още професорът.

Комунистическата партия винаги са имали са основа терора и унищожаването на определени класи. Аз не виждам разлика между комунизма, фашизма и хитлеризма. В ранните години на СССР са унищожени 13 млн. души от глад в Украйна. Хитлер е унищожил 6 млн. евреи по време на Втората световна война. Вчера Владимир Путин заяви, че сталинизма и хитлеризма не могат да се слагат на една основа. Това са пълни глупости. Цифрите говорят друго. Сталин е унищожил в пъти повече човешки животи, отколкото Хитлер. Това не означава, че защитавам хитлеризма, уточни Янакиев.

Водещи новини

Още новини