Започва проектиране за цялостна рехабилитация на зоопарка в Ловеч

share

Община Ловеч започва проектиране за цялостна рехабилитация на зоопарка в града. Той е един от шестте важни инфраструктурни обекта, за които администрацията е подписала договори за проектиране, в изпълнение на проект по оперативна програма "Регионално развитие". Първите договори бяха за цялостна рехабилитация и реконструкция на сградата на Младежки дом, на покрития мост, на пешеходната зона в централна градска част и на площад "Тодор Кирков", съобщиха от администрацията.

Вече започва проектирането за зоопарка, както и за преустройство на сградата на фондохранилището на Художествена галерия - Ловеч, и Регионален историческия музей - Ловеч, и за рехабилитация на три улици в града.

С проекта за зоопарка трябва да се предложат нови решения за организиране на територията и площите в него - алейна мрежа, водни площи, зони за наблюдения, ботаническа градина с тропическа зала, заведение за хранене и развлечение, учебно-развлекателен център за занимания и обучение на деца и други.

С преустройството на сградата на фондохранилището тя ще се превърне в "Къща на музиката" с интерактивен музей на композитора Панайот Пипков, с обособени библиотека и нототека, както и зали за репетиции и концерти, музикални кабинети и други.

Водещи новини

Още новини