Обстановката в Ловеч се нормализира

  • 11 юли 2014 08:13

  • 1369
  • 0
Обстановката в Ловеч се нормализира
©

Обстановката в Ловеч се нормализира след снощната буря. Само за няколко часа над Ловеч паднаха повече от 50 литра на квадратен метър дъжд, който наводни улици, административни сгради и частни домове. На места падна и градушка с големина на ледените късове 3 см.

Екипи на Гражданска защита през цялата нощ отводняваха административни сгради и частни домове. Водата по улиците се оттече. Три от основните улици, обаче остават затворени. Все още са наводнени подлезът зад общината и пътят под Покрития мост, където лек автомобил беше залят изцяло. На места по улиците, които бяха наводнени, има отнесен асфалт. Всички паднали дървета са отстранени и няма проблем за движението на авотомобили и хора.

Въпреки нормализирането на обстановката, бедственото положение в Ловеч остава в сила. Кризисният щаб ще анализира тази сутрин обстановката в града, нанесените щети и последиците от разразилата се снощи в региона буря.


„Няма информации за пострадали хора в резултата на бурята. Започваме почистване на града, ако времето даде възможност“, каза пред БНР кметът на Ловеч Минчо Казанджиев.
Възстановено е електрозахранването в населените места, които останаха без ток.
„Бедственото положение не се отлага, защото днес ще бъдат извършени огледи на местата, където са нанесени щети и ще се уточни дали има нужда от намеса на органите на Единната спасителта система. В последствие щаба ще излезе с решение дали да се отмени или да се запази бедственото положение“, заяви в предаването "Преди всички" комисар Владимир Кацарски - директор на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението".
Той уточни, че е възможно прекъсване на електричеството в някои части на региона, тъй като има паднали клони по електропроводите. За да бъдат отстранени, периодично токът ще бъде спиран.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини