Борисов отмени пиеса заради вота

share

Обещаната от премиера Бойко Борисов премиера в новата театрална сцена в Перник падна заради вота.

Лично Генерала отложи представлението, за да не се използва за политически цели.


На обявената от него дата 16 октомври, на която той покани всички медии да гледат театър в миньорския град, премиерът дойде само да огледа напълно обновената след пожара сцена, пише "Стандарт".

"Получих SMS от кметицата Росица Янакиева, че вече е подписан акт 16 за салона. Сега обаче е предизборно време, не е удачно за премиери. След вота ще направим официално откриване, за да дойдат на театър хора от всички партии, обясни Борисов.

Дочувайки подмятания, че все пак предизборно той идва да нагледа сцената заедно с Дянков и Цветан Цветанов и кандидат-кмета на ГЕРБ Ирена Соколова, Борисов ядосано отвърна: "Строим, откриваме, правим си биография, няма нищо лошо в това".

Малко по-късно пък прокурори превзеха Дупница заради далавери с обществени поръчки. Има данни за закононарушения, обяви финансовият министър Симеон Дянков. Одитът на общината вече е приключил с 18 акта за административни наказания. Кметът Атанас Янев е с персонална глоба от 90 бона. Още 60 хиляди лева санкция е наложена на общината. Цялата градска управа и чиновниците в общинската администрация са и с отрязани заплати.

Водещи новини

Още новини