Социалните настаняват Камелия извън семейството, крият къде

share

15-годишната Камелия Цветанова ще бъде изведена от семейството си и към нея ще бъде предприета мярка за настаняване извън семейната среда, съобщиха от социалната служба във Видин.

Оттам обаче отказват да съобщят къде точно ще бъде малката бегълка, за да запазят сигурността й. Така ще бъдат предотвратени евентуални опити на младия ром, с когото тя беше избягала, да влезе в контакт с нея. Заповедта е издадена от директора на общинската служба за социално подпомагане и влиза в сила след 48-часовата полицейска мярка за закрила, която изтима в петък късно вечерта. Предстои по мярката да се произнесе и районният съд, пише 24 часа.

"Решението за настаняване на момичето извън семейната среда бе взето, след като случаят бе разгледан по координационния механизъм за действие при деца в риск, включително и в присъствието на прокурор", уточни директорът на службата Маргарита Маркова.

Още не е ясно за колко време момичето ще е извън семейството, защото работата с нея и майка й Валя Въкова продължава. На майката в момента се предоставя помощ от психолог и специалисти в комплекса за социални услуги във Видин с цел да се повиши родителският й капацитет. Не е изключено в хода на работата мярката за закрила да бъде променена.

Водещи новини

Още новини