Мъж и жена паднаха с кола в реката край Девин (обновена)

share

Вицепремиерът Томислав Дончев съобщи за още една трагедия – край Девин. Там мъж и жена са паднали с колата си в река.

„Станало е преди час и половина”, съобщи Томислав Дончев в предаването „120 минути” по БТВ.

„Към момента ситуацията започва да се подобрява, да се надяваме, че най-лошото е отминало”, коментира още вицепремиерът Томислав Дончев.

Според него един от уроците, които трябва да научим, е каква инфраструктура градим. „Не само като качество. Сега е моментът да въведем нови стандарти, за да може да се реагира на различната природа, която имаме през последните години. Това е големият урок”, убеден е Томислав Дончев.

Захари и Маргарита Вълкови са падналите в реката в Девин. Маргарита е шеф на горското стопанство в Михалково, а Захари има дърводелска фирма.

Паднали са със служебния джип на Вълкова Сузуки в река Девинска в центъра на града. При маневра на заден ход пред жилището им по неясни причини колата се е озовала в придошлата река . Очевидци видели как джипът полетял по водите й, виждали се ръце да махат за помощ. 

Колата е намерена около 2 км след града на опашката на язовир Цанков камък, но в нея няма тела. Възможно е да са вече в язовира. Издирването им ще продължи утре в светлата част на деня, тъй като има опасност за живота на спасителните екипи, каза кметът на Девин Цветалин Пенков.

Водещи новини

Още новини