"Синя зона" и в Асеновград

share

Община Асеновград започва поетапно да въвежда зона за платено паркиране в края на януари, съобщиха от администрацията.

Първата улица от новата т. нар. "Синя зона" е ул. "Изложение". Ще се постави необходимата маркировка и знаци. "По този начин ще направим опит за регулиране на паркирането в Асеновград, което смятам, че е един от основните проблеми на града", коментира кметът д-р Емил Караиванов.

Той допълни, че Общината има нормативна готовност за въвеждането на "Синята зона". Необходима е ресурсна и материална подготовка, приемане на бюджета за финансиране, поставяне на маркировка, знаци, както и преструктуриране на дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи", уточни д-р Караиванов. По данни от миналата година инспекторатът към Общината е издал над 4000 фиша за неправилно паркиране.

След ул. "Изложение" въвеждането на зоната за платено паркиране ще продължи с ул. "Марица" и ще се насочи от централна градска част към периферните улици. Общо в схемата на зоната влизат 13 улици, обособени в специалната общинска наредба за организация и контрол при паркиране и престой на моторни превозни средства. Тя бе приета от Общинския съвет в Асеновград на 29 октомври м. г. Общината работи и по въвеждането на система за паркиране с SMS.

Водещи новини

Още новини