Вдигат цената на водата във Велинград

share

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране трябва да разгледа поредното искане за увеличение на цената на водата, направено от ВиК дружеството във Велинград, съобщи управителят на дружеството Борис Голомехов, цитиран от Фокус.

„Подобно искане направихме още в края на 2013 година, но то не беше одобрено, затова очакваме това да стане сега. Основният мотив за искането е, че цената на водата във Велинград не е увеличавана от няколко години, а всички консумативи са завишили стойността си многократно”, поясни управителят дружеството.

Голомехов уточни, че ако исканото от дружеството увеличение бъде одобрено, цената на водата ще стане 0,60 лв. при 0,49 лв. в момента.

Според направените от ВиК дружеството изчисления, при новата цена увеличението за едно домакинство ще бъде в рамките на около 1.50 лева на месец.

Управителят добави, че наскоро са закупени два апарата за челно заваряване на полипропиленови тръби. „Дружеството е много добре оборудвано откъм техника и може да се справи със зимната поддръжка на ВиК мрежата в общината”, коментира също Голомехов.

Водещи новини

Още новини