Продължава изнасянето на вещи от КТБ (галерия+видео)

Булфото
share

Днес продължава изнасянето на вещи от Корпоративна търговска банка, предаде репортер на novini.bg.

Пред централния вход на банката има камион, на който работници товарят поредното имущество от КТБ, за да бъде закарано в НИМ.

Припомняме ви, че вчера започна изземването на картини от централата на КТБ.

Очаква се около 200 платна да пристигнат в НИМ днес. Сред тях има такива на Дечко Узунов, Златю Бояджиев и на Ян Мърквичка. Най-старите картини са от 30 -те години на миналия век. Предстои да им бъде направена експертиза, за да се установи, които от платната са истински и кои не.

Очаква се също така днес да бъдат иззети и златни монети от централата на КТБ.

Голяма част от картините са подарък за неговия юбилей през 2009 години и празници. Една от картините е подписана от Борето Сретков, от писателя Венелин Георгиев с послание: "Уважаеми, г-н Василев, вярвам, че умението да се печелят и управляват пари при вас е преди всичко психология и прозорливост". Най-ценните експонати днес, предоставени в НИМ, бяха картини на Мърквичка, които бяха и специално обвити.

Шефът на НИМ проф. Божидар Димитров заяви, че на търг цената на картина на Мърквичка тръгва от 20 - 30 000 лв. До този момент няма наранена картина. Очаква се и през следващите пет дни в НИМ да пристигат пратки с вещи от централата на КТБ.
 

Водещи новини

Още новини