Мълчалив протест на служителите на затворите, готвят изненада (галерия+видео)

Булфото
share

След като исканията на служителите, отговарящи за охраната в местата за лишаване от свобода, не са изпълнени, те отново излизат на улицата, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме, през септември тогавашният служебен правосъден министър Христо Иванов им обеща по-добро заплащане. До този момент тези техни искания не са изпълнени поради липса на пари.

Днес пред всички затвори из страната служителите мълчаливо ще протестират като призив за по-добро заплащане и по-добри условия за труд.

Пред Софийския централен затвор се събраха около 30 души, които заявиха, че ще продължат да протестират и на 10 януари, и на 29 януари.

Вече 5 година всички лъжат служителите, че липсата на парти в този сектор е основната причина техните заплати да не бъдат актуализирани, както и условията на труд да не бъдат подобрявани, споделят синдикатите.

Служителите на затворите увериха, че няма да се стигне до ефективни стачни действия, тъй като те спазват закона и съвестно изпълняват задълженията си, но на 29 януари подготвят, по думите ум, изненадващ протест.

Водещи новини

Още новини