ЗНС осъжда действията на ПП "Атака"

share

Земеделски народен съюз категорично осъжда действията на Политическа партия „Атака”, провокирали на 20 май т.г. в центъра на София пред джамията „Баня Башъ” сблъсъка с мюсюлмани, участници в петъчната молитва. Това се казва в декларация на Постоянното присъствие на ЗНС.

В декларацията се казва още: Подобни фашизоидни и провокативни прояви са вредни и застрашават демокрацията в страната. Още повече, че сме свидетели на рецидив: на 17 май т.г., в деня, в който за първи път се почиташе паметта на новомъчениците от Баташкото клане, Волен Сидеров, заедно със симпатизанти на „Атака“, по брутален начин дръзна да прекъсне програмата по случай празника на Баташките мъченици.

Сбиването на лидера на партия "Атака" Волен Сидеров и независимия депутат Корман Исмаилов на 22 май т.г. в студиото на програма "Хоризонт" по време на предаването "Неделя 150" по категоричен начин показва, че с предизборни цели, политически партии не се свенят да провокират разпалване на етнически, религиозни и национални вражди и допълнително нагнетяват и без друго лошото икономическо състояние на голяма част от българските граждани. Такова поведение няма място в обединена Европа, заявиха от ЗНС.

В Земеделски народен съюз членуват както хора, изповядващи различни религии, така и атеисти. В своето над стогодишно съществуване земеделското движение винаги е защитавало равните права на всички български граждани, независимо от техния етнос, религия и местоживеене.


Настояваме за бърза реакция от страна на Главния прокурор при разследване на случая със сблъсъка пред столичната джамия. Призоваваме министър-председателя Бойко Борисов да се разграничи от действията на своя коалиционен партньор, се казва в декларацията на ЗНС.

Водещи новини

Още новини