4-ма души замълчали за изнасиления петокласник от Дебелт

share

Четирима души са замълчали - 3 педагози и една медицинска сестра.

Това призна в сутрешния блок на бТВ шефът на ДАЗД Ева Жечева по повод изнасиленият петокласник от Дебелт.

Припомняме, 12-годишното българче бе заключено в училищната тоалетна и брутално изнасилено от циганина Асен. Детето беше прието в бургаската болница с разкъсвания, а в момента е настанено в Центъра по обществени грижи, където ще остане за месец. Всеки ден по няколко часа с него ще работи психолог.

На служителите запазили мълчание ще бъде наложена от моя страна актове за административни нарушения – на стойност от 1000 до 3000 лева за физически лица, обясни Жечева.

Те са видели следи от кръв по ръцете на детето и са неглижирали този момент. Решили са, че се е изцапало. Един през друг предавайки си това дете, въпреки че то казва, че в тоалетната му се е случило нещо, те не са му обърнали внимание.

Медицинската сестра не го е рпегледала, тя го е насочила към личния лекар, който от своя страна – на хирург. Инцидентът става на 5 декември, инцидентът се огласява на 8, на 10 в училището влизат инспектори, отбеляза шефката на ДАЗД.

От думите на Жечева стана ясно, че изнасилвачът е седмокласник, а не осмокласник, както се говореше по-рано. Тя обаче бе категорична, че той също е жертва на системата.
„Той е дете. Никой не знае в каква среда расте това дете“, посочи тя.

За седмокласника, по нейните думи, наказанието е „нормативно това, което е предвидено“.
В момента той е в дом от системата на МВР.

Жечева съобщи, че има сигнал III-то училище в София за неглижиране отношението към дете и към майката. От думите й стана ясно още, че нарастват случаите на грубо отношение от страна на преподаватели към деца в училище.

Водещи новини

Още новини