Пламен Димитров: Не искаме никакви оставки

share

В България в момента няма как да се приеме увеличение на пенсионната възраст. Днес излязохме 6 000 души на протест. Не искаме оставки на никой. Опазил ни Господ. Това не означава, че нямаме бележки и несъгласия с някои от водените политики.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той коментира днешният протест на синдиката. Колегите от КТ "Подкрепа" явно решиха, че нямат достатъчно време да се подготвят и за това не излязоха днес с нас. Няма никакви скандали между нас. Питайте д-р Тренчев за гражданската война. Аз повтарям, че ние не искаме никакви оставки и военни преврати. Изразяваме недоволство от определени политики. Всички говорим за укриването на осигуровки, но никой не прави нищо. Там е заровено кучето. Пенсионната система е продънена. Трябва да се изготви спешен пакет от мерки, който да бъде приет незабавно. Неплащането на осигуровки трябва да се криминализира и това изисква само политическа воля, обясни Димитров.

Трябва да се разберем всички, политици, работодатели, синдикати и да подпишем едно споразумение за пенсионната реформа за 25 години напред. Това споразумение не трябва да бъде пипано от никого после, независимо кой дойде на власт. Така всеки човек ще знае какво го чака занапред. Иначе и със 100 години да увеличаваме възрастта за пенсиониране, нищо няма да направим. Увеличаването на пенсионната възраст няма да реши нищо. Сега трябва да дадем отдих на хората, които трябва да излязат в пенсия, призова президентът на КНСБ.

Водещи новини

Още новини