КНСБ внесе 105 000 подписа в парламента с искане за законодателни промени

share

105 хиляди граждански подписа внесе ръководството на КНСБ в деловодството на парламента с искане за законодателни промени след среща с председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Пред журналисти президентът на синдиката Пламен Димитров обясни, че гражданите настояват за изменение на Наказателния кодекс, за да се криминализира нарушаването на правото за синдикално сдружаване, както и за поправка в Гражданскопроцесуалния кодекс, с която да се даде възможност за издаване на изпълнителен лист на хора, които чакат забавените си възнаграждения без да минават през съд.

Димитров коментира, че големият брой подписи от граждани ясно говори и за нуждата от промени в Трудовия кодекс за колективното договаряне между работодател и служители. По думите му, гражданите искат и да бъде осигурено правото им на стачка.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е потвърдила, че правата на хората са на челно място в приоритетите на парламентарното мнозинство. Тя е уверила ръководството на КНСБ, че ще разпореди разглеждане на исканията в парламентарните комисии.

Темите на КНСБ са били представени и на премиера Бойко Борисов, който от своя страна е разпоредил консултации в Министерски съвет.

Водещи новини

Още новини