Маргарита Попова: България има нужда от просветени хора

Булфото
share

България има нужда да бъде мощно теглена напред от просветени хора.

Това убеждение изрази вицепрезидентът Маргарита Попова на 20-ия Колегиум на направление "Литература на Българското възраждане" в Българската академия на науките. Събитието е посветено на 145-ата годишнина от създаване на БАН. Попова отбеляза, че 2014-та е натоварена с много очаквания от цялата нация. Научният потенциал под купола на тази сграда е бил не само съпричастен, но вицепрезидента изтъкна, че именно той е бил гръбнакът на напредъка на нашата родина.

"Има едни устойчиви неща, които се доразвиват и ние - и политиците, и учените, трябва винаги да се обърнем назад с чувството за историчност, за да ги потърсим и за да сме убедени, че ще изграждаме и ще доизграждаме успешно нашата национална система за почтеност, заяви вицепрезидентът, цитирана от БНР.

Попова е на мнение, че ако политиците не седнат да поговорят с учените за духовната извисеност на човека, за доброто и злото, напредък няма да бъде постигнат. Председателят на БАН академик Стефан Воденичаров връчи на вицепрезидента почетния знак на Академията за съпричастност към БАН.

Водещи новини

Още новини