Чорапи и роза имало в сейфа на Цар Киро

Интернет
share

Чифт чорапи и червена роза. Това открили полицаи в един от трите тайни сейфа в къщата на Кирил Рашков в Катуница.

Парите и диамантите на Цар Киро са изчезнали безследно, научи "Стандарт".

Веднага след задържането на ромския бос служителите на реда са направили обиск в къщите му в Катуница със съдебна заповед. Две от тях бяха подпалени при размириците още миналия петък след убийството на 19-годишния Ангел Петров. Те били ползвани от ромската фамилия за резиденции и се оказали почти празни.

Третата къща е на дъщеря му Събка, където по думите на хората от Катуница Рашков и жена му Костадинка живеели постоянно. Именно вътре в тайно помещение били монтирани трите сейфа на ромския цар. За да бъдат отворени обаче, се наложило да дойдат спецполицаи, които разбили шифъра на секретните ключалки. Учудването на униформените било огромно, тъй като вътре нямало пари, диаманти и злато, с чието изобилие е известен Кирил Рашков.

Първият сейф бил абсолютно празен, във втория имало чорапи, дрехи и една червена роза, а в третия полицаите открили документи и единствената ценност - монети с нумизматична стойност. По всяка вероятност Цар Киро и роднините му са успели да изпразнят съкровищницата и да скрият богатството си на сигурно място. Хора от Катуница са категорични, че това е станало веднага след смъртта на Ангел.

По отношение на местонахождението на роднините на Рашков - ден след като Районният съд в Асеновград го остави за постоянно в ареста, се говори, че са настанени при свои близки. По непотвърдена информация те се намират в град Елин Пелин. Полицията знае местонахождението им, но отказва коментар по въпроса от съображения за сигурност.

Водещи новини

Още новини