Цветанов: Разберете, в България всички сме български граждани

Булфото
share

По - голямата част от информацията, която е в интернет пространството за размирни ситуации с роми е фалшива, каза вътрешният министър Цветан Цветанов.

Сигналите от вчера за пострадали не са съотвествали на постъпилата в полицията информация, поясни Цветанов и допълни: “Аз смятам, че по тази тема нека всички се консолидираме за мир, толерантност и нека съответните органи да си свършат своята работа по разследването, което тече в момента във връзка с убийството на това невинно момче, което стана в село Катуница”.

Цветанов заяви, че полицията е задържала извършителя, днес му е потвърдена постоянна мярка и “това, което съм убеден е, че с доказателствата и всичко, събрано към настоящия момент, това лице ще бъде осъдено от българския съд”.

 “Разберете, в България всички сме български граждани и просперитета на държавата е когато имаме реални политики за интеграция и ние няма как да се изолираме от всички граждани, които живеят на територията на страната”, каза вътрешният министър.

 “Ако оставим подобни тълпи да решават проблемите и да има справедливост, повярвайте, това не е добро за една демократична държава и за демократичните устои на едно гражданско общество. Ще бъдем безкомпромисни към хората, които искат да нарушават обществения ред и онези, които искат да насаждат омраза, защото това не е допустимо в условията, в които живеем днес”, каза още Цветан Цветанов.

Водещи новини

Още новини