Девойка умря от хапчета за отслабване

share

Момиче на 17 години от с. Черно море почина след натравяне с лекарства за отслабване. В продължение на 5 дни лекарите от МБАЛ-Бургас са поддържали жизнените му функции, но не успели да го извадят от клиничната смърт, научи “Мони­тор”.

От полицията отказаха вчера информация, защото момичето не е умряло веднага в дома си, а е починало в болница. От лечебното заведение пък не дадоха никакво изявление с мотива, че ставало въпрос за самоубийство, а това означавало изнасяне на лични данни, за което хората не биха били съгласни.

17-годишната Костадинка е намерена в безпомощно състояние на 17-и привечер от приятеля си Йово, когато той се върнал от работа, разказа кметът на минното селище Любомир Събев.

Йово извикал веднага Бърза помощ, а лекарите отвели Костадинка в реанимацията на МБАЛ-Бургас. Двамата живеели заедно на семейни начала. Йово, който работи в склад за строителни материали, отишъл на работа рано сутринта. Казва, че не са се карали и не са имали проблеми с приятелката си.

Роднини разказаха, че преди няколко години Костадинка се отказала от училище, защото родила извънбрачно дете. Тя обаче го оставила за осиновяване в Дом “Майка и дете” и запазила в тайна кой е бащата. Те предполагат, че може момичето да е имало проблеми със забременяване.

Нито приятелят Йово, нито близките на двамата, които също живеят в селото, знаеха кога точно и по какви причини се е нагълтала с хапчетата за отслабване Костадинка. Не е ясно също дали е искала да сложи край на живота си, или просто е прекалила с дозата. В рода не е имало други случаи на самоубийства. Майката на Костадинка е с втори брак и също живее в мина “Черно море”. Вчера за погребението бяха пристигнали близки от Каблешково и от други селища в региона. Костадинка беше погребана в Централните гробища на Бургас.

Водещи новини

Още новини