Кирил Рашков: Оставаме!

share

Както стана ясно, няма законов механизъм, по който Кирил Рашков да бъде принуден да се изсели от Катуница. Изнасянето на ромската фамилия може да стане единствено, ако самите Рашкови пожелаят това. В телефонно интервю за bTV ромският бос беше категоричен - остава да живее в Катуница и нямал нищо общо със смъртта на 19-годишното момче.

Попитан дали в момента е в Катуница, той отговори: „Вижте какво, полицията си знае работата, хората знаят какво да правят, охраняват ни къщата. Ако мислят, че сме виновни ще ни приберат където им е мястото”.

Относно прегазеното момче, той каза, че нито го познава, нито „има нещо общо с тая работа”. Отрече внукът му да е бил в буса. Отрече и да имало напрежение в Катуница, както и оплаквания на хората, че тормози. По повод исканията на хората от Катуница да се изсели, Рашков каза: „Защо? Да се изселят те!”

Кирил Рашков, известен като Цар Киро, е роден през 1942 г. в Столипиново. Сблъсък му със закона датира от 84-та година. Арестуван е за притежание на злато и валута. От дома му тогава са иззети над 2 милиона лева. В зората на демокрацията регистрира първата си фирма за алкохол. Заводът е край село Катуница. Четири години по-късно отново попада зад решетките за производство на фалшив алкохол. През 1998 г. основава партия „Свободна България", чиято цел е да вкара ромите в политиката и икономиката.

Само преди две години митничари се натъкват на негов нелегален цех за дестилиране на етилов алкохол. Щетите за държавата бяха близо половин милион лева. Тогава Рашков обяви, че е натопен.

През годините Рашков има сблъсъци не само със закона, но и с медиите. Точно преди година, той държа в плен няколко часа пловдивския журналист Емил Кацаров, който подготвяше разследване за имотите на фамилията.

За отправени смъртни заплахи към колегата ни, беше арестуван внукът на Рашков, който беше осъден по бързата процедура на глоба от 3 хиляди лева.

Водещи новини

Още новини