Хиляди на поклонението на Ангел

share

Около 2000 души отдадоха почит пред паметта на 19-годишния Ангел Петров. Тленните му останки бяха изложени за поклонение в църквата „Свети Никола”.

След това шествието се отправи към гробищния парк в селото, съобщи БНР.

Страстите на гняв от събитията бяха заменени с дълбоката съпричастност от трагедията на семейството на Ангел.

Междувременно рокери от цялата страна с клаксони и моторен рев бяха обградили къщата на Кирил Рашков.

„Солидарни сме със хората от селото. Това са истинските българи. Не сме се молили на никого от тук. Хората дойдоха да ги подкрепят”, разказа един от тях в ефира на националното радио.

На мирно шествие в защита на децата от Катуница се събраха майки със своите рожби. „Полицията пази него, а не нашите деца. Те умират, а неговите ги пазят”, оплака се една от тях. „Искам някой да ми гарантира сигурност”, каза друга.

Жителите на селото се заканват, че протестите им ще продължат. Също и настояването им родът на Кирил Рашков да бъде изселен от Катуница.

16-годишното момче, което почина от сърдечна недостатъчност, ще бъде погребано утре.

В София между 300 и 400 души се събраха пред НДК в памет на убития 19-годишен младеж Ангел Петров. Събрали са се предимно младежи.

Най-отпред носят плакат с надпис „В памет на Ангел”. На мястото няма полиция, младежите са се организирали предимно в интернет и в социалните мрежи. Пред НДК те се събираха в продължение на около половин час, след което потеглиха на шествие по софийските улици.

Младежите от шествието се събраха на мълчалив протест срещу сградата на Народното събрание. На място има четири полицейски патрулки и двайсетина полицаи.

Обстановката е спокойна. Младежите стояха мълчаливо около паметника на Цар Освободител с лице към Народното събрание. В последните минути някои от тях взеха да скандират „Оставка”.

Водещи новини

Още новини