Бареков получил 4 млн. лв. обезщетение от ТV7 и News7 (видео)

Булфото
share

Николай Бареков е получил 4 млн. лв. заради прекратените си договори с ТV 7 и News7. Това съобщи самият той в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.

Лидерът на ПП „България без цензура“, съобщи, че е платил данъците за тези пари. Той бе категоричен, че е изработил парите си.

„Откога в България стана престъпление да имаш подписан договор, да получаваш пари и да плащаш данъци, попита Бареков.

Той донесе в студиото на "Здравей, България" договорите си за контрол и управление на TV7 и News7.

„През 2011 година станах директор „Новини” на ТВ7. През 2012 станах изпълнителен директор на BBT, която в последствие превърнахме в News7. В края на октомври 2013 година напускам TV7 и News7, като подписвам споразумение за прекратяване на договорите. Октомври 2013 година се създаде движение „България без цензура”, а в края на март 2014 официално е регистрирана политическата партия”, заяви Бареков.

Два месеца по-рано обаче е получил обезщетенията си от телевизията. То е на стойност 2 милиона евро, а данъците са били за 462 хил. лева. Договорите са били 5 годишни.

„Имах два мениджърски договора за 5 години, трябваше да получа 10 милиона лева. 20% от тях ми бяха предложени от борда, за да прекратя договора доброволно”, заяви Николай Бареков.

Относно парите, които е дарил на ББЦ, той заяви, че те са изхарчени само за каузи.

Бареков попита как ГЕРБ са стартирали политическата си кариера и припомни, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов са теглили кредити.

Относно прословутата къща, Николай Бареков заяви, че няма какво да коментира темата и поясни, че има сигнал в прокуратурата. „Темата с къщата приключи“, заяви политикът на Виктор Николаев. „Вие сте сериозен журналист“, обърна се още той към водещия на сутрешния блок.

Водещи новини

Още новини