БАН ще участва в Европейската нощ на учените

Булфото
share

Българската академия на науките ще участва днес в проекта "Европейска нощ на учените 2011", който се организира в цяла Европа за шеста година, с финансовата подкрепа на Европейската комисия по Седмата рамкова програма за научни изследвания и технологично развитие. Това съобщиха от академията.

Сградата на Централното управление на БАН ще бъде отворена за всички, които желаят да я посетят и да участват в срещи-дискусии с учени, в конкурси и викторини.

В 17.00 ч. ще започне викторината по занимателна математика, която цели да провери дали участниците имат въображение на математици. Задачите ще са от областта на занимателната математика и ще проверяват не толкова знанията, колкото съобразителността и пространственото въображение.

Конкурсът "Да творим в стила на Ешер" е от 18.00 ч., а от 16.00 ч. във фоайето на БАН ще се открие изложбата "Науката и чудото на живота". В нея постиженията на учените ще бъдат представени по достъпен начин с постери и с демонстрационни материали.

Посетителите ще могат да научат повече и за интересни научни разработки, за нови технологии или тенденции в отделните изследователски области, които пряко влияят върху качеството на живота - на човешкото здраве, опазването на околната среда, на
промените в климата.

Ще има и кът с компютърни игри - за представяне и тестване на нови игри, създадени от студенти и ученици.

Водещи новини

Още новини